Τσίπρας από τα Τρίκαλα: Πετύχαμε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν
1 year, 18 days ago
6

“Δεν είναι μόνο ένα ρεύμα νίκης, είναι ένα γνήσιο λαϊκό ξέσπασμα, δημοκρατικό ξέσπασμα, ένα ξέσπασμα αξιοπρέπειας”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για την υποδοχή που του επιφύλαξαν σήμερα οι κάτοικοι στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι αυτή η υποδοχή και η συμμετοχή του κόσμου “αποδεικνύει ότι ζούμε τις μέρες εκείνης της εβδομάδας του Ιουλίου του 2015 (σ.σ. το δημοψήφισμα), που όλοι έλεγαν ότι θα χάσουμε και κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά”.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια” και πρόσθεσε ότι “προχωρήσαμε με σχέδιο σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ήταν αναγκαίες. Όχι μόνο βγάλαμε τα χώρα από τα μνημόνια, καταφέραμε να φέρουμε πίσω τα πλεονάσματα. Καταφέραμε να πετύχουμε εκεί όπου οι υπόλοιποι απέτυχαν”.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι “η πιο μεγάλη μας επιτυχία είναι ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, προσπαθώντας να κρατήσουμε ταυτόχρονα και την κοινωνία, όσο πιο πολύ γίνεται προστατευμένη. […] Η πιο μεγάλη μας επιτυχία είναι ότι αυτά τα χρόνια καταφέραμε να προστατεύσουμε τους πολλούς”.

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι “τους κατηγορούμε όχι για την ταξική τους καταγωγή, αλλά για τις πολιτικές τους θέσεις. Τους κατηγορούμε γιατί έχουν ένα πρόγραμμα χειρότερο από αυτό που εφάρμοσε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, και θέλουν αυτό το πρόγραμμα να εφαρμόσουν αν ξαναγυρίσουν στην εξουσία”.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στο ζήτημα που ανακινήθηκε με την παρουσία Ρομά στη συγκέντρωσή του στη Λαμία, λέγοντας ότι “οι Ρομά είναι στις συγκεντρώσεις μας γιατί αισθάνθηκαν ξανά αξιοπρέπεια και ισότιμοι πολίτες μέσα από την πολιτική που ακολουθήσαμε”, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν τους αντιμετωπίζει ως “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”.