Σοβαρά τραυματισμένος διαδηλωτής των κίτρινων γιλέκων
1 year, 6 months ago
6

Στο νοσοκομείο, όπου παραμένει σε τεχνητό κώμα, βρίσκεται ο Ζερόμ Ροντρίγκες, μια από τις γνωστότερες ηγετικές φυσιογνωμίες του κινήματος των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία, ο οποίος τραυματίστηκε στο μάτι το Σάββατο, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Φιλίπ ντε Βελ, ο οποίος αμφισβήτησε την επίσημη εκδοχή ότι ο τραυματισμός έγινε από θραύσμα βομβίδας κρότου-λάμψης, χτυπήθηκε από όπλο εκτόξευσης αμυντικών σφαιρών (LBD).

Ο Ροντρίγκες τραυματίστηκε ενώ βιντεοσκοπούσε και μετέδιδε απευθείας στη σελίδα του στο Facebook την άφιξη των κίτρινων γιλέκων στην πλατεία της Βαστίλλης, στο κέντρο του Παρισιού, το απόγευμα του Σαββάτου, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Στη Γαλλία έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα μια ευρεία συζήτηση για την επικινδυνότητα αυτών των όπλων που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας. Για πρώτη φορά το Σάββατο, οι αστυνομικοί που φέρουν αυτά τα όπλα ήταν εξοπλισμένοι με μικρές, φορητές κάμερες, όπως αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να εγγυηθεί «διαφάνεια» στη χρήση τους. Ωστόσο ο δικηγόρος του Ροντρίγκες υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν τέτοιες κάμερες στο σημείο όπου τραυματίστηκε ο πελάτης του.

Ο Ροντρίγκες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και τη νύχτα τέθηκε σε τεχνητό κώμα. «Θα μείνει ανάπηρος ισοβίως. Είναι τραγικό για τον ίδιο και την οικογένειά του» πρόσθεσε ο ντε Βελ, εξηγώντας ότι έχει καταθέσει μήνυση στην αστυνομία.

Πηγή: newsbeast