Σε ποιες περιφέρειες δίνουν τη μάχη του σταυρού υπουργοί και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
1 year, 2 months ago
6

Ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ο «χάρτης» των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, και όπως φαίνεται τα κορυφαία κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη συνωστίζονται ως επί το πλείστον στην Α’ και τη Β’ Αθήνας.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να τοποθετηθεί πρώτη η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, εφόσον κλειδώσει πράγματι ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για την προεκλογική εκστρατεία, ενώ τη δεύτερη θέση αναμένεται να καταλάβει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Στην Α΄ Αθήνας υποψήφιοι αναμένεται να είναι στελέχη που «παραδοσιακά» κατέρχονται στην συγκεκριμένη περιφέρεια όπως ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής Νίκος Φίλης και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Στην ίδια περιφέρεια πιθανόν είναι να κατέλθουν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αλλά και η μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Στον Βόρειο Τομέα της Β Αθήνας υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστας Ζαχαριάδης, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, η βουλευτής Αννέτα Καββαδία.

Στον Νότιο Τομέα της Β΄Αθήνας, ακούγονται τα ονόματα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, του τέως υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη, της τραγουδίστριας Ραλλίας Χρηστίδου.

Για τον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών παίζουν ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας, ο νυν υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στο υπόλοιπο Αττικής υποψήφιος θα είναι ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης αναμένεται να είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία (ακούγεται πως εξετάζει και τη Β Αθήνας), όπως και ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Οι προερχόμενοι από ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά προέρχονται από το ευρύτερο κομμάτι της Προοδευτικής Συμμαχίας:

Ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος ακούγεται για την Α Αθήνας

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αναμένεται να είναι υποψήφιος στη Β Αθήνας, (πιθανότατα στον Δυτικό τομέα)

Ο Γιάννης Ραγκούσης, επίσης ακούγεται για τη Β’ Αθήνας

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη θα είναι υποψήφια στην Μαγνησία

Ο Βασίλης Κόκκαλης στη Λάρισα

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Θάνος Μωραϊτης στην Αιτωλοακαρνανία, περιφέρεια στην οποία κατεβαίνει και ο Γιώργος Βαρεμένος εκ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας στην Ημαθία.

 

 

topontiki